PEPPARBAKAD KYCKLING MED TAGLIOLINI & PICO DE GALLO




  Kycklingkött  är kött från kyckling, det vill säga 

   unga höns. Kycklingkött innehåller  mycket 

      proteiner, vitaminer och mineraler.


    Det är viktigt att kycklingen tillagas väl!

De vanligaste metoderna är att de kokas, steks  eller grillas.











1 msk Olivolja
4 Kycklingbröst
1 msk Krossad Sechuanpeppar
8 gröna Sparrisar
1 pkt Tagliolini

Pico de gallo;

8 Kvisttomater
2 Skalade och pressade vitlöksklyftor
1 msk Hackad persilja
1 Skalad och hackad gul lök
1 Citron(saften)
Salt





Värm oljan i en stekpanna.
Krydda kycklingen med sechuanpeppar och bryn 2 minuter på varje sida.
Lägg över bitarna på en stekplåt och baka i 25 minuter i 110 grader varm ugn.Skala sparrisen och koka den i 4 minuter i lättsaltat vatten.
Koka tagliolinin enligt anvisningarna på paketet.


Pico de gallo;

Skär tomaterna i små tärningar. 
Blanda med vitlök, persilja, gul lök och  citronsaft  i en skål.
Ställ in i kylen.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG