KRONÄRTSKOCKSLASAGNE
Ansa och strimla purjon tunt.Skala och hacka vitlöken.Fräs allt mjukt i olja utan att det får färg.Tillsätt det mesta av pinjenötterna.
Lägg lite av fräset åt sidan till garnering.
Smält smöret till ostsåsen i en kastrull.Vispa i mjölet.Tillsätt mjölken lite i taget,så att eventuella klumpar löser sig.Häll i grädden och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite.Tillsätt mozzarellan och citronskal.
Salta och peppra såsen.Sätt ugnen på 175 grader.
Varva ostsås,purjofräset,lasagneplattor och 1 1/2 burk
kronärtskockor(utan oljan)i en medelstor,smord ugnssäker form.Börja och avsluta med ostsåsen.Strö över resten av nötterna och parmesanost.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter,tills det är mjukt.
Täck vid behov med folie på slutet.Garnera med de sista kronärtskockorna
och purjofräset.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar