CHUCK STEAK CASSEROLE WITH SOUR CREAM




HÖGREVSGRYTA MED SYRAD GRÄDDE OCH SAMBAL
(4 portioner)

600 g högrev
2 gula lökar
1 röd paprika
3 msk smör
1 tsk salt
3 dl kalvbuljong
1 msk sambal oelek
2 dl syrlig grädde 30 % 
3 dl ris
1/2 dl hackad bladpersilja


Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar.Skala och skiva löken tunt.Dela,kärna ur och strimla paprikan.Bryn lök och paprika i hälften av smöret,lägg åt sidan.Bryn köttet i resten av smöret,salta.Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta.Häll över buljong och sambal,koka upp.Låt köttet sjuda tills det är mört,ca 2 timmar.Tillsätt den syrade grädden,resten av löken och paprikan.Smaka av med ev mer salt.Servera grytan med ris.


Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG