RAGOUT BY ELSO
" Onsdagens middagstips; Italiensk ragu till en pasta "
ELSOS RAGU
(4 personer)
500 g kött av gris,nöt eller kalv i bitar
1 gul lök
1 morot
1/2 selleristjälk
1 skvätt olivolja
80 g smör
salt och peppar
1 lagerblad
rosmarin och salvia efter smak
1-2 msk tomatpure
1 burk hela tomater
4 portioner färsk lasagnette
(vanlig pasta går också bra)
Skala och hacka lök och morot.Skiva selleri tunt.Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och bryn grönsakerna i det ett par minuter.Tillsätt köttet.Fräs under omrörning i ca 10 minuter.Tillsätt salt och kryddor.Fräs ytterligare en stund,rör ner tomatpure och tomater.Låt puttra på låg värme i ca 2 timmar och rör om då och då under tiden.Smaka av.Koka pastan i lättsaltat vatten.Låt rinna av och vänd ner den i ragun.Servera.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar