CAULIFLOWER CHEESECAKE



BLOMKÅLS CHEESECAKE

1 blomkålshuvud ca 250 g i mindre bitar
200 g kavring
30 g smör
500 g färskost typ philadelphia cream cheese
3 ägg
1 dl grädde
salt och peppar

TILL SERVERING

Valfritt men välj annars:
300 g gravad lax
romsås

TILL GARNERING

1 liten burk avrunnen kräftstjärtar
1 liten burk rom
några finskurna rödlöksringar
örter,blad och obesprutade ätbara blommor

ROMSÅS

3 dl majonnäs
rivet skal och saft av 1 citron
100 g fiskrom
salt och peppar
Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.


Koka blomkålsbuketterna mjukt i lättsaltat vatten.Låt rinna av.Kör dem sedan till en slät pure i en matberedare.Låt svalna helt.Kantskär kavringen och kör brödet till smulor i en matberedare.Smält smöret,häll det över brödsmulorna och blanda väl.Tryck ut brödmassan i en smord form med avtagbart kant,ca 25 cm i diameter,ställ in i 175 grader varm ugn och förgrädda i 10 minuter.Låt svalna!Vispa blomkålspure med färskost,ägg och grädde.Smaka av med salt och peppar och fördela massan över den förgräddade brödmassan.Släta till ytan,ställ in i 200 grader och baka i ca 30 minuter eller tills fyllningen stannat.Låt svalna helt.Plasta in och förvara kallt över natten.Gör den gärna en dag innan!garnera kakan strax före servering.


Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG