LEMON SCONES
CITRONSCONES
(5-7 scones)
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
2 tsk bakpulver
75 g kallt smör
1 ekologisk citron(zest)
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader.Blanda de torra ingredienserna och gärna i matberedaren direkt för att få de finmalt utan klumpar.Tillsätt smör och citronzest och blanda det smuligt.Addera mjölken och blanda snabbt ihop allt till en deg.Knåda inte,då blir sconesen kompakta (använd gärna en matberedare så blir de luftigare) mjöla händerna och forma små bröd som du lägger i den smorda muffinsplåten.Eller på plåten med bakplåtspapper.Nagga med en gaffel på toppen.Baka mitt i ugnen i 15 minuter.Låt svalna på galler.Servera med t ex smör,ost,marmelad.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar