GRANOLA WITH SAFFRON


"  Granola är så gott att ha på sin yoghurt , och de allra godaste är att göra sin egen granola. Här är ett recept med saffran, som funkar lika bra även när det inte är jul  "




SAFFRANSGRANOLA

5 1/2 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 krm havssalt
1 krm äkta vaniljpulver
0,5 g saffran
1 1/4 dl vatten
2 msk kokosolja
1-2 msk agavesirap ( eller honung/något annat valfri sötning)
1 dl russin



Sätt ugnen på 175 grader.Blanda de torra ingredienserna i en bunke.Smält under tiden kokosoljan tillsammans med vattnet i en kastrull på låg värme.Blanda sedan ned det varma vatten och den smälta kokosoljan tillsammans med agavesirap i bunken med torra ingredienser.Lägg sedan ett bakplåtspapper i en långpanna och häll över granola blandningen.Sätt in i ugnen och öppna sedan ugnsluckan ungefär var femte minut för att röra i granolan.Efter 20 minuter så är granolan klar!låt svalna och blanda sedan i russinen.Du kan strössla över granolan på yoghurt,fil eller mjölk.












Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG