CHRISTMAS BAKING PART 6 CHOCOLATE & COCONUT SQUARES




CHOKLAD & KOKOSRUTOR
(24 bitar)

175 g mjukt smör 
3 dl strösocker
1 1/2 dl kakao av god kvalitet
1/2 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ekologiska ägg
1 1/2 dl vetemjöl


Toscasmet
75 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor



Sätt ugnen på 175 grader.Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.Rör ned kakao, sirap och saltet.Rör i ett ägg i taget och vänd sist ned vetemjölet i smeten.Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter.Prova med en sticka,stickan ska vara lite kladdig.Låt kakan svalna.


Toscasmet


Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.Häll toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.









Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG