CHRISTMAS BAKING PART 5 BUTTERSCOTCH


"  På julbordet måste det finnas knäck såklart, annars är det ingen jul! 




KNÄCK
(50 st)

2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 msk smör



Blanda strösocker,vispgrädde, sirap i en stor tjockbottnad kastrull med höga kanter.Koka utan lock och rör om då och då tills termometern visar 124 grader eller när smeten håller kulprovet, häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.Koktid 20-30 minuter.Tillsätt smör och eventuella smaksättningar.Häll smeten i en kanna och fördela knäcken i små formar (gärna ischoklad formar, så lossnar knäcken enkelt när det är dags att äta) låt knäcken stelna i rumstemperatur i ca 3-4 timmar.Förvara torrt med tätt förslutande lock i rumstemperatur.





Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG