CHRISTMAS BAKING PART 4 GINGERBREAD


"  Julbaket har nu kommit vidare till pepparkakor  "





SPRÖDA PEPPARKAKOR
(2 stora rullar pepparkaksdeg)


400 g rumstempererat smör
550 g strösocker
3 dl ljus sirap
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl vatten
10 g mald kanel
2,5 g mald nejlika
2,5 g mald ingefära
1/4 dl citronsaft
20 g bikarbonat
1,3 kg vetemjöl
svartpeppar från kvarn




Smält smör till plåten.Rör det mjuka smöret i degblandare med strösockret,tillsätt sirapen.Koka upp vispgrädde och vatten med kryddorna och blanda det med smörblandningen.Tillsätt citronsaft.Blanda bikarbonat med vetemjöl och tillsätt lite i taget i smörblandningen så att mjölet knådas in stegvis.Gör en rulle av degen och låt den vila i kylen minst 1 dygn.Sätt ugnen på 220 grader i varmluft.Kavla degen tunt på ett mjölat bakbord.Grädda pepparkakorna gyllene på smörade bakplåtar eller smörat bakplåtspapper.



OBS! för att få dina pepparkakor riktigt spröda så är det viktigt att kavla dem riktigt tunna och grädda pepparkakorna på en smörad plåt.Det tar några minuter eftersom pepparkakorna är så tunna,förvara dem i en lufttät plastburk.













Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG