SOFT GINGERBREAD


"   Den 1:a advent börjar att närma sig nu på söndag. Och varför inte prova att göra denna mjuka pepparkaka, till erat adventsfika  "




MJUK PEPPARKAKA

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
4 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat

Glasyr;

1 dl clementinjuice
2-3 dl florsocker

Till garnering;

lingon,färska eller frysta tinade



Vispa smör och socker poröst.Tillsätt ett ägg i taget.Vispa smeten mjuk och krämig.Blanda ner gräddfil och lingonsylt och rör till en jämn smet.Blanda mjöl,kryddor och bikarbonat,vänd ner det i smeten.Häll ned i en smord och bröad form.Ställ in i nedre delen av 175 grader varm ugn och grädda i ca 50 minuter.Inte längre för då blir kakan torr.Låt svalna på galler under duk.

Blanda allt till glasyren.Tillsätt mer florsocker om den är för lös.Ringla glasyren över kakan.Dekorera med lingon före serveringen.


Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG