ROASTED BRUSSELS SPROUT, SMOKED BACON, PEAR AND BUTTER FRIED SPELLED
" Söndagens middagstips "
ROSTADE BRYSSELKÅL,RÖKT SIDFLÄSK,PÄRON OCH SMÖRSTEKT DINKEL
(4 personer)
400 g brysselkål
100 g smör
2 msk hel dinkel
1 mangold
500 g rökt sidfläsk på bit
1 päron
salt
Ansa och dela brysselkålen på hälften.Lägg brysselkålen med snittytan nedåt i en stekpanna med 50 g smör på medelhög värme.Stek gyllenbrun på snittytan.Sänk värmen och fortsätt steka i cirka 10 minuter tills brysselkålen är mjuk.Ta upp kålen ur pannan.Stek dinkel gyllenbrun i 50 g smör,det tar ca 5 minuter.Ta upp och låt rinna av på papper.Salta.Ansa och ånga (eller koka)mangolden mjuk,det tar ungefär tre minuter.Skär det rökta fläsket i 2x2 cm stora kuber.Stek knaprig på en sida.Tillsätt brysselkålen med fläsket.Lägg upp på tallrikar och toppa med smörstekt dinkel,tunt skivad päron och mangold.Servera gärna med krämig potatismos och rårörda lingon.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar