PASTA ROSSINI
" Ett middagstips för imorgon kväll "
PASTA ROSSINI
(4 portioner)
300 - 400 g penne pasta
400g oxfile
3 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
ekologiskt grädde
tryffelolja
konjak
färsk timjan
ekologisk bladspenat
parmesan
salt & peppar
Hacka schalottenlöken fint. Fräs en rejäl klick med smör i en stekpanna och i med löken. Bryn oxfilebitarna som du skurit i grytbitar på ca 3 cm. Ta upp och lägg undan en stund. I pannan där du brynt löken och köttet ska du göra en sås, så häll i grädde, smaksätt med en skvätt konjak och lite tryffelolja och pressa i vitlök. Låt puttra ihop och smaka av med salt och peppar och till sist tillsätter du halva krukan med den hackade färska timjan. I med köttet och värm på. Oxfilen ska vara rosa och mör, så den bör inte kokas. Pastan du serverar till ska vara al dente och ska blandas ihop med oxfilen och såsen samt tillsätter en påse bladspenat. Lägg upp på ett fat och hyvla över parmesanosten.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar