PARIS


"  Kanske man ska ta en weekend till Paris  "




Paris

 kärlekens och ljusets stad, är tidlös och som aldrig står stilla en sekund.






Restaurang  Robert et Louise ägs av ett par som gärna småpratar med sina gäster. Det ska vara god mat och en stämning på topp.Samt så kan du shoppa i samma hus.



Cafe Angelina är en trevlig plats att gå till och inta sin frukost.



Restaurant Colette har en trevlig atmosfär och god mat och trevlig personal. Det finns även rätter för vegetarianer.Här kan du också shoppa lite.



Vill du gå på en matmarknad så testa Le Marche des Enfant Rouge, den ligger invid den kända cafe Charlot , där det med är värt att göra ett besök.



Restaurang  Clamato är en mysig restaurang som fokuserar på havsmat.Fisk och skaldjursrätter i en tapas storlek, ostron e tc 
Restaurangen har en enkel inredning. De tar inte emot beställningar på ett bord, så kom i tid. Den ligger på 80 rue de Charone.


Hotell Paradis har en snygg inredning och är hyfsat billigt. Rummen är typiskt parisiskt små och ligger lite längre norrut. Hotellet ligger på 41,rue des Petites Ecuries.



Det nya hotellet Le Pigalle, som ligger i samma område som namnet har rum som är moderna och en hemma hos känsla. Med marmorinslag,ljusa pasteller och mörka träslag i detaljer. Hotellet ligger på 9 rue Frochot.


Varuhuset Le Bon Marche har allt inom mode, inredning. Men på bottenvåningen finns även en matavdelning. Här kan du köpa med dig hem t ex anklever, fina burkar med något gott i  e tc 
Varuhuset ligger på 24 rue de Sevres.



I parken Tuilerierna ( frankrikes central park) finns den runda fontänen med träbåtarna, och boule spelande pensionärerna. En väldigt fin drömmande park att pusta ut i och vila sig innan man fortsätter utforska vackra Paris.


Tills du kommer till Comptoir General som är som ett " ghetto museum " en levande och vibrerande plats, där du kan ta en kopp kaffe eller kanske en drink och se lite konstiga saker på väggarna. detta ställe är väldigt stort och du kan lätt gå vilse. Inredningen är lite åt kolonialstilen med mycket växter. Detta ställe ligger på 80 quai de Jemmapes.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG