ZUCCHINI CAKE























ZUCCHINI KAKA

3 små ägg eller 2 stora 
2 dl kokos eller råsocker
4 dl riven zucchini
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma, gärna nystött
1/2 dl flytande kokosolja
1/2 dl olivolja
1 dl hasselnötter, grovhackade

FROSTING

200 g isländsk yoghurt, Skyr
1 1/2 msk flytande kokosolja
1 tsk honung + några droppar vanilj stevia


TOPPING
Kokoschips





Vispa ägg och socker pösigt. Riv zucchinin, hälften fint och hälften grovt och rör ned det i smeten. Blanda bakpulver med mjölet och rör ned det tillsammans med mandelmjöl och kardemumma i smeten. Tillsätt flytande kokosolja och olivolja och vänd ned hasselnötterna. Smörj och bröa en avlång form med kokosolja och lite mandelmjöl. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 175 grader varm ugn i ca 40 minuter. Låt svalna. Blanda rumsvarm yoghurt med kokosolja och sötning. Ställ in i kylen för att stelna lite. Stjälp upp kakan på ett fat, bred på frostingen och strö över kokoschipsen.


Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG