COQ AU VIN
" Dagens middagstips "
COQ AU VIN
( 4 portioner )
600 gram kycklinglårfile
smör och olja att steka i
140 gram sidfläsk, varmrökt
2 st vitlöksklyftor
1 stor gul lök
6 st champinjoner, färska stora
2 dl rött vin
3 msk Bong Touch of Taste
Kycklingfond
4 st lagerblad
1 tsk timjan, torkad
1 tsk maizena
Salt & peppar efter smak
Skär kycklingen i grova bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket och skala och hacka vitlöken. Skala och skär löken i halvmånar. Dela champinjonerna i kvartar. Stek kycklingen i lite olja och smör i en stekgryta tills den har fått färg. Häll på vin och fond. Fyll på med vatten så det precis täcker. Lägg i lagerblad och timjan. Koka sakta under lock i cirka 20 minuter. Stek fläsk, vitlök, gul lök och svamp i lite smör i en stekpanna. Häll ner i grytan med kycklingen. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter.
OBS! det finns mer insprängt fett i kycklinglårfile än kycklingbröstfile av styckningsdelar. Och bröstfile blir mer torr då den saknar det insprängda fettet.
Kommentarer
Skicka en kommentar