GRILLED CHICKEN


" Våren är här och grillsäsongen kommer igång.Här får du lite tips att tänka på, när du grillar en kyckling eller två "




En fin glödbädd är ett måste innan du börjar,kolen ska ha en askgrå färg innan du lägger på kycklingen.Det tar ca 30-45 minuter att få till rätta glöden.







Torka av kycklingen innan den läggs på grillen,så undviker du att marinaden droppar ned i kolen,som då kan flamma upp och göra ytan bränd och svart på kycklingen.

Kycklingen blir som bäst om den först grillas på hög värme och sedan flyttas till en svalare del av grillen.




























Använd en stektermometer så blir kycklingen perfekt genomstekt.Hel och halvkyckling:80-85 grader,kycklingbröst med skinn och ben:70.75 grader,lår och file:80 grader,bröstfile:70 grader.

Om elden flammar upp för mycket, kan du släcka den med en blomspruta.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG