FOUR SEEDS TO GET


" Fyra frön du bör skaffa och ha hemma i ditt skafferi "



Omega 3-bomb

Linfrön innehåller extra mycket omega 3 men också mycket lösliga fiber och fytoöstrogen, vilket sammantaget gör att dessa små frön skyddar mot både hjärtsjukdom,diabetes typ 2, vissa cancerformer samt stärker magtarmslemhinnan. Mycket bra för krångliga magar.

Nackdelen med linfrön är att de innehåller cyanid,så max tre matskedar per dag rekommenderas att du ska ta.Allra bäst är att krossa linfröna innan du äter dem och du får garanterat i dig alla nyttigheter som den har.



Chia

Detta populära super fröet som alla skriver om och hyllar, är den bästa vegetabiliska källan för omega 3.För att vara ett frö så innehåller det inte så mycket fett, endast 31 procent, och en stor del av det är omega 3.Chiafrön är proteinrik och innehåller mycket mineraler.Dessutom innehåller det mycket lösliga fiber, även så kallade gel bildande fiber,vilket är super för magen och kan bidra till att sänka kolesterolvärdet.

Det gel bildande fibrerna gör det också möjligt att enkelt göra en härligt mättande chia pudding, genom att blanda frön med mjölk t ex mandelmjölken, och låt den stå och svälla ett par timmar i kylen.



Pumpafrön

Denna frö har en hög proteinhalt men innehåller också flera viktiga vitaminer och mineraler,bland annat mycket magnesium som behövs för skelettets kalciumupptag, zink och betakarotin.Pumpafrön har även kopplats till skydd mot prostatacancer.



Amaranth

Detta frö kommer från en blomma och är proteinrikt, den har en mild och nötig smak. Den kan användas som bas i biffar, grytor, röror. Den är rik på kostfiber.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG