LOW CARB HIGH FAT PIZZA



LCHF PIZZA MED HEMLAGAD PIZZA SALLAD.

Pizza botten:
150 gram philadelphiaost
3 ägg
5 1/2 dl riven sture ost
1 dl vispgräde
1 dl creme fraiche



Egen tomatås:
1 burk tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano

Fyllning:
Valfritt


Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.Vispa samman äggen med philadelphia osten tills smeten blir slät.Rör ned osten,grädden och creme fraiche.Häll upp på en plåt med bakplåtspapper.Och fördela smeten jämnt.Grädda i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen tills den är gyllen brun.
Under tiden kokar du tomatsåsen.Rör ned samtliga ingredienser  med tomatsås låt den sjuda i 10 minuter.Ställ ugnen på 200-225 grader.Sedan toppar du pizzan med tomatsåsen och den övriga fyllningen.Klicka ut lite philadelhia ost,det gör det krämigt.

Grädda i 10-15 minuter tills osten börjat bubbla.



Pizza salladen:

1 litet huvud vitkål
1 kastrull med kokhett vatten
3 korkar med ättika( t ex perstorp)
1 dl rapsolja
1 1/2 tsk med salt
Grovmalen svartpeppar


Gör så här:
Hyvla kålen med en osthyvel eller i en matberedare.Lägg i ett durkslag och häll över det kokande vattnet över den strimlade kålen.Skölj sedan med iskall vatten tills kålen svalnat.Låt rinna av medan du blandar ihop ättika,rapsolja,salt och svartpeppar.

Häll ned och vänd om både vitkål och ättikssåsen,blanda väl oc smaka ev av med mera ättika eller kryddor.Kan förvaras och klara sig bra i 5-6 dagar i kylskåpet.


Smaklig måltid!






Via:här

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG