SALMON & CRAYFISHPASTA
Det här behöver du till 5 personer;
4 portionsbitar lax
1 purjolök
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 1/2 msk hummerfond
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 tsk(eller msk)röd pesto
2 1/2 dl kokta gröna ärtor
1 burk 170 gram skalade kräftor
salt&citronpeppar
Valfri pasta
Börja med att koka upp vattnet med salt och koka pastan al dente.Hacka purjolöken och fräs den mjuk i olivolja eller smör.Mät upp vatten,grädde och creme fraiche ner i kastrullen.Tärna laxen och vänd ner i den sjudande såsen.Vänd ner fonden och peston.Låt det sjuda i 6-8 minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
Häll bort vattnet från pastan och vänd ner den med laxen,lägg även ned ärtorna.Vänd till sist ned kräftorna som endast ska bli varma och inte koka,ta bort ifrån plattan och servera.
Kommentarer
Skicka en kommentar