SAFFRANSBISCOTTI




Inte långt kvar nu till första (andra,tredje e tc) adventsfika sätter igång.Vill du tillsätta något mera än traditionen pepparkakor och lussebullar,så testa dessa Italienska skorpor,Biscotti,som är smaksatta med härlig saffran.
Molto buono!



  • 150 g mandlar
  • 75 g rumsvarmt Arla svenskt smör
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 200 grader.Hacka mandeln grovt.Rör smör,socker och saffran poröst med elvispens vispar.Tillsätt ägg,ett i taget under tiden du vispar.Blanda samman vetemjöl,bakpulver,vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten.
Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat,inte längre.Tag  upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Ta ut plåten.sänk värmen till 120 grader.Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa sneda bitar.Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

Du kan smaksätta Biscotti på flera vis,såsom med choklad,
med nötter;valnötter,pistagenötter eller hasselnötter,ta lika mycket som mängden mandlar.

Via;ICA

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG