KRÄMIG BROCCOLISOPPA
(4 portioner)
- 2 msk kokosolja eller olivolja
- 1 gul lök.finhackad
- 5 vitlöksklyftor,finhackade
- 1/2 tsk chiliflingor
- 2 broccoliknippen ca 800g delade i mindre buketter
- 1 liter vatten
- 1 burk kokosmjölk
- 1 handfull timjan
Citronig belugatopping;
- 2 1/2 beluga eller puylinser
- 5 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 1/2 citron,saft och skal
- Värm oljan på medelvärme i en stor gryta.Häll i lök,vitlök och chili och sautera i någon minut tills löken mjuknat.Rör om så att den inte bränner vid.
- Lägg i broccoli,häll över vattnet och låt koka upp.Sänk värmen och låt det småputtra i ca 20 minuter,eller tills broccolibuketterna är färdigkokta.
- Häll bort ungefär 3/4 av vattnet i en skål.Tillsätt kokosmjöl och basilika i grytan.Mixa soppan helt slät med en mixerstav.
- Tillsätt lite av det avhällda kokvattnet ifall soppan känns för tjock.Smaksätt med salt och peppar.
Citronig belugiatopping;
- Skölj linserna.Koka upp vatten i en liten kastrull.
- Tillsätt linserna.Dra ner värmen till medel och låt sjuda i 30 minuter,eller tills de är lagom mjuka och kan mosas mellan två fingrar.
- Häll bort vattnet och låt svalna något.
- Häll upp i en serveringsskål,tillsätt olivolja,citronsaft och rivet skal.Servera soppan i skålar och toppa med belugalinserna.
Via;The green kitchen(appen)
Kommentarer
Skicka en kommentar