KRÄMIG BROCCOLISOPPA
















(4 portioner)

  • 2 msk kokosolja eller olivolja
  • 1 gul lök.finhackad
  • 5 vitlöksklyftor,finhackade
  • 1/2 tsk chiliflingor
  • 2 broccoliknippen ca 800g delade i mindre buketter
  • 1 liter vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 handfull timjan
Citronig belugatopping;
  • 2 1/2 beluga eller puylinser
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 citron,saft och skal




  1. Värm oljan på medelvärme i en stor gryta.Häll i lök,vitlök och chili och sautera i någon minut tills löken mjuknat.Rör om så att den inte bränner vid.
  2. Lägg i broccoli,häll över vattnet och låt koka upp.Sänk värmen och låt det småputtra i ca 20 minuter,eller tills broccolibuketterna är färdigkokta.
  3. Häll bort ungefär 3/4 av vattnet i en skål.Tillsätt kokosmjöl och basilika i grytan.Mixa soppan helt slät med en mixerstav.
  4. Tillsätt lite av det avhällda kokvattnet ifall soppan känns för tjock.Smaksätt med salt och peppar.

Citronig belugiatopping;

  1. Skölj linserna.Koka upp vatten i en liten kastrull.
  2. Tillsätt linserna.Dra ner värmen till medel och låt sjuda i 30 minuter,eller tills de är lagom mjuka och kan mosas mellan två fingrar.
  3. Häll bort vattnet och låt svalna något.
  4. Häll upp i en serveringsskål,tillsätt olivolja,citronsaft och rivet skal.Servera soppan i skålar och toppa med belugalinserna.

Via;The green kitchen(appen)

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG