HEMLAGADE FISKPINNAR MED CITRONMAJONNÄS
4 portioner;
- 1 msk olivolja
- 1 ägg uppvispat
- 80 g Panko
- 1/2 tsk torkade örter
- Rivet skal och saften från 1 citron
- salt och nymalen svartpeppar
- 400 g vit fisk i 12 avlånga bitar
- 4 msk fettfri majonnäs
Sätt på ugnen på 220 grader.Pensla en ugnsplåt med lite av olivoljan.Knäck äggen i en skål och vispa upp det.Häll panko på en tallrik och blanda med örterna,citronskalet och lite salt och peppar.
Doppa varje fiskbit,först i ägget,sedan i paneringen.Se till att alla bitar är lätt täckta med panering och lägg dem sedan på ugnsplåten.Ringla över resterande olivolja och stek fiskpinnarna i ugnen 15-18 minuter eller tills de är gyllene.Blanda majonnäsen och citronsaften i en liten skål.Servera fiskpinnarna med citronmajonnäsen.
180 kalorier totalt.
Du kan frysa in fiskpinnarna ostekta.Lägg till 10 minuters extra stektid när du tillagar dem från frysen.Panko (vitt ströbröd) finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och asiatiska mataffärer.
Kommentarer
Skicka en kommentar