HEMLAGADE FISKPINNAR MED CITRONMAJONNÄS




4 portioner;

  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg uppvispat
  • 80 g Panko
  • 1/2 tsk torkade örter
  • Rivet skal och saften från 1 citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 400 g vit fisk i 12 avlånga bitar
  • 4 msk fettfri majonnäs



Sätt på ugnen på 220 grader.Pensla en ugnsplåt med lite av olivoljan.Knäck äggen i en skål och vispa upp det.Häll panko på en tallrik och blanda med örterna,citronskalet och lite salt och peppar.

Doppa varje fiskbit,först i ägget,sedan i paneringen.Se till att alla bitar är lätt täckta med panering och lägg dem sedan på ugnsplåten.Ringla över resterande olivolja och stek fiskpinnarna i ugnen 15-18 minuter eller tills de är gyllene.Blanda majonnäsen och citronsaften i en liten skål.Servera fiskpinnarna med citronmajonnäsen.


180 kalorier totalt.


Du kan frysa in fiskpinnarna ostekta.Lägg till 10 minuters extra stektid när du tillagar dem från frysen.Panko (vitt ströbröd) finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och asiatiska mataffärer.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG