CRONUTS
Cronuts är stort och hett i USA,det såldes först på Dominique Ansel Bakery i New York och även i Soho,där det blev populärt i år.Cronut kan du göra själv och det tar en timme drygt men du kan även förbereda en sats och frysa in, och plocka fram enkelt när det behövs. Du behöver smör,ägg.mjöl,salt,socker,vatten och jäst.Och blanda ihop i en matberedare,samtidigt som du värmer mjölken och vattnet på spisen.När allt är ordentligt mixat ha i ett ägg och sätt in degen i kylen medan den jäser. Medan jästen får göra sin grej,kan du passa på att göra fyllningen. Blanda ägg,socker,vetemjöl och ditt val av frukt och värm alla ingredienserna. När fyllningen är klar borde degen jäst färdigt.Ta ut den från kylen,rulla ut den och ha lite mjöl innan du viker degen tre gånger och skär ut Cronuts genom att använda ett munkmått (går bra med ett runt mått av nåt slag) Fritera varje sida(160 grader)under ca en minut medan du lägger ex jordgubbar,florsocker,äggvita och citron i en mixer för att skapa din glasyr.Glasyren är klar lagom till att dina Cronuts svalnat.Sätt ihop allt,det vill säga fyll din Cronut med fyllningen och spritsa glasyr på toppen. Via;Googly Gooeys |
Kommentarer
Skicka en kommentar