TEA CAKES


" Gott som mellanmål på eftermiddagen eller på kvällen,som till frukosten till en kopp rykande te "


TE KAKOR
(12 st)

1 pkt jäst
100 g smör
5 dl mjölk
100 g philadelphia
12 dl special vetemjöl
2-3 msk sirap (ljus) eller honung


Smula jästen i en bunke.Smält smöret i en kastrull,tillsätt mjölken och värm till fingervarmt.Slå över mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen löst sig.I med allt,sist mjölet,och knåda i bakmaskinen i minst 10 minuter.Degen ska vara kladdig men hanterbar.Tillsätt mera mjöl om det behövs.Låt sedan degen jäsa i bunken under en bakduk i minst en timme.Knåda sedan degen och dela i tolv bitar.Rulla till bullarna och platta ut till tekakor,låt sen jäsa igen under bakduken på plåten i ungefär 30 minuter.Sätt ugnen på 220-225 grader under tiden.När jäsningstiden gått nagga tekakorna med en gaffel och grädda sedan i ugnen tills de fått fin färg på över och undersidan.Pensla tekakorna med iskallt vatten direkt när de kommit ut ur ugnen så behåller de sin mjuka yta.
Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG