BANANA CAKE WITH CHOCOLATE

" Lill lördagens bak tips "


BANANKAKA MED CHOKLAD

4 bananer
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
125 g rumsvarmt smör
1/2 dl farinsocker
2 ägg
100 g hackad choklad


Sätt ugnen på 200 grader.Mosa ihop 3 bananer i en skål.Blanda mjöl,salt,bakpulver,ingefära och kanelen i en annan skål.Vispa ihop farinsocker samt smöret fluffigt i en tredje skål.Rör ned ett ägg i taget och de mosade bananerna.Vänd ner kryddorna och mjölblandningen samt den hackade chokladen.Häll smeten i en bröad form på en storlek på 1 1/2 liter.Som topping sedan använder du halva bananen och lägg på smeten,strö över en matsked farinsocker på bananerna.Du ska sedan grädda kakan i ugnen i 40 minuter eller tills det inte är kladdigt längre.Den ska gräddas i mitten av ugnen.Låt den sedan svalna!

Smaklig måltid!


Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG