NACHO SEMLA

" Ack,denna goda svenska semlan,som nu kommer i nya varainter.Som detta nacho semla recept,i sverige så är ju det oftast tacos till middagen på helgerna (dock är ju inte tacos svenskt men vi har anammat rätten till våran hjärtan och gjort den som svenskt)och såklart så dyker det upp en söt variant hos oss, med mexikansk taco  vibbar.Tack för det!detta blir lördgens bak tips.



NACHO SEMLA

25 g jäst
2,5 dl ljummen mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 nypa salt
8 dl vetemjöl


Smula jästen i en bunke.Tillsätt de övriga ingredienserna,vetemjölet ska du ta i lite i taget.Arbeta degen smidig.Låt degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.Sätt ugnen på 225 grader.Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och delad degen i två bitar.Kavla ut varje del så att den blir i samma storlek som din ugnsplåt.Lägg över den utkavlade degen på bakplåtspapper som ligger på plåten,och rulla med kruskavel.Låt sedan jäsa i ytterligare i 15 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter.Tag ut och svalna en aning innan du skär i lagom stora trekanter.Låt sedan svalna helt.

Servera med mandelmassa och vispgrädde.

Smaklig måltid!



Kommentarer

Populära inlägg