CHOCOLATE CAKE WITH PEANUTS & CARAMEL


KLADDKAKA MED SALTA JORDNÖTTER,KOLA & CHOKLAD

4 ägg
4 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 g smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk

Garnering

2 rullar med center choklad
200 g mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
2 dl salta jordnötter


Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöret och låt svalna något.Rör ihop ägg och socker,blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten,rör sist ner smöret.Man vispar inte kladdkaka smeten då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter.Och häll upp smeten i den runda smorda formen,den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten.Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter,den ska fortfarande vara lös i mitten (den stannar till sig efter ett par 3-4 timmar i kylen sedan) medan kladdkakan är varm så placerar du ut dina två rullar med center chokladen.Och ställ sedan kallt.Gör tryffel toppingen genom att värma upp grädden på spisen,bryt ner chokladen och rör den glansig.Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna.Klick ut snickers tryffeln över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager.



Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG