ITALIAN BURGERS WITH PESTO & TOMATOES
" Torsdagens middagstips "
ITALIENSKA PESTO FRIKADELLER I TOMATSÅS
(4 portioner)
70 g grön pesto
3 msk ströbröd
1 ägg
400 g blandfärs
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk olivolja
3 vitlöksklyftor,finhackade
800 g krossade tomater
1 dl vatten
1 citron
finrivet skal (endast de gula) och saften
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk honung
400 g spaghetti
1 dl finriven parmesan till serveringen
Rör ihop pesto,ströbröd och ägg.Låt svälla någon minut.Blanda med färs,salt och peppar.Forma till rumda frikadeller med blöta händer.Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken.Häll i krossade tomater och vatten.Tillsätt citron,salt,peppar och honung.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.Lägg varsamt ner frikadellerna och ruska pannan lätt så de täcks av såsen.Låt sjuda under lock ca 5 minuter.Servera med nykokt pasta och finriven parmesan.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar