MAKEUP FOR AN OLIVE- COLORED SKIN


" Om du har en olivfärgad hudton,så får du här tips på vilka färger på makeup du ska använda "

Skådespelerskan Eva Longoria har en olivfärgad hy.En hy som går åt det gröna hållet men med en gul varm underton,kalla detaljer i makeup bryter av fint mot de gula pigmenten.

Jämna ut ansiktstonen med en lätt täckande BB cream,en fuktgivande foundation,i en varm nyans.Prova ut rätt färg så att den smälter in och lämnar ett naturligare intryck.Se upp med kallare toner som ger ett rosa intryck.Mörka ringar döljs med en concealer på huden runt ögat.Avsluta det hela med att svepa ett transparent puder lätt över hela ansiktet.

Indiska skådespelerskan Aishwarya Rai även hon med en oliv hy.

Jämna ut ögonbrynen med en mörkbrun brynskugga.Svep en kall brun skimrande ögonskugga över hela ögonlocket för att bryta lite med den varma tonen på huden.Dra en flytande eyeliner i kanten på den övre fransraden.Det balanserar mörka markerade bryn.Eyeliner gör också att fransarna ser tätare ut.Mjuka upp ögonmakeupen med en varm guld brun skimrande penna i den nedre fransraden.Avsluta med svart volym mascara.


Förstärk din ansiktsfärg med lite solpuder på kinderna upp mot näsbenet.Lägg sedan ett rosa rouge på den bulligaste delen av kinden.Den kalla rosa färgen bryter fint och ger ett fräscht intryck.Skimrande brun rosa toner på läpparna matchar ögonmakeupen.Jämna till formen på läpparna med en läppenna.Välj en ton nära din naturliga läppfärg.Måla sedan på läppstiftet med en pensel.
Om du har starka färger i dig själv,kan du ha en kraftigare dag makeup utan att det ger ett hårt sminkat intryck.När det ska välja rätt foundation till din hudton,så ska du välja den ton som passar och ligger närmast din egna hudton.I Sverige är det ofta hudtoner med inslag av rosa,gult,oliv eller mörka toner.Det som är vanligast på svenskar är gul.


Advokaten Amal Clooney har en oliv hy

Även en rosa ton är vanligt,och de som har en rosa hy är de som blir väldigt lätt ljusa på vinter,och blir lite röda när de bränner sig i solen.


Oliv hyn är vanlig om du har påbrå ifrån t ex medelhavsområdet,Indien,Kina,mellanmörk hy som har lätt att bli solbränd,personer med ljus hy med med olivfärgad underton.En hudton med nyanser av oliv (gul grön)


Mörka hudtoner har även många olika nyanser åt röd/orange,gul/grön med mera.Makeup märken som Iman eller Mac,Bobbi Brown bland annat har bra utbud för mörk hy.


Tänk på att när du köper en foundation,så ska du testa direkt på din kind och hals,då ser du direkt om färgen är densamma.Det syns bättre i dagsljuset eller vid riktigt bra belysning.


Det finns olika riktlinjer som hjälper till, när man är osäker på vilka färger som man passar i beroende på vilken hudton man har.Riktlinjerna är inga regler,man kan såklart använda alla färger oavsett hudton/hårfärg/ögonfärg(riktlinjerna tar fram de bästa färgerna som gör att ditt utseende "poppar" fram som bäst)

Skådespelerskan Jessica Alba har en oliv hy

En olivfärgad hudton har en gul underton som går åt det gröna hållet.Många med denna hudton har lätt att få mörka ringar under ögonen men har en naturlig fräsch och fin lyster i sin hy.Personer med olivfärgad hudton kan ha både mörk och ljus hy,och det är svårt att hitta nyanser som är anpassade för just olivfärgad hy.Försök att hitta en varm gul nyans som inte går för mycket åt orange ton.


Det bästa är att använda en foundation som anpassar sig bra efter din hudton och låter din naturliga nyans lysa igenom.Använd en concealer om du vill täcka blemmor och liknande ovanpå foundation hellre.Mineral foundation anpassar sig efter din egna hudton,du kan även enkelt variera täckningsgraden genom att applicera mer eller mindre.Använd en gul orangefärgad concealer för att trolla bort mörka blå gröna ringar under dina ögon.Använd concealer som har en lätt konsistens eller med puder konsistens.Tjockare concealer brukar inte bli bra,eftersom huden under ögonen är tunnare.

Reality stjärnan Kim Kardashian har en oliv hy

en olivfärgad hy passar det fint med rouge i persika,aprikoser och korall toner.Det kan även passa bra med bronze puder i tinningarna och längs kindbenen.


Om du vill framhäva din olivfärgade hudton så är lila,rosa lila,röda nyanser det bästa för att ta fram det gröna i din hy.Om du inte vill framhäva hudtonen så undvik de färgerna!khaki grönt och guld passar däremot alltid på en oliv hy.


Den olivfärgade hyn har en naturligt väldigt fin lyster i hyn,så det är fint att förstärka det ännu mera.Investera i en fin lyster givande high lighter som du applicerar på kinderna,näsbenet,haka och på pannan för en snygg glow i ansiktet.På ögonlocken kan du kombinera både matta och skimriga ögonskuggor,då de framhäver varandra.


läpparna så kommer nyanser som orange framträda väldigt fint på.Vill du framhäva din hudton åt det gröna hållet,så är det lila,lila rosa och röda nyanserna du ska satsa på.Vill du däremot ha ett mjukare intryck så är nyanserna som persika,aprikos och korall ett bättre val.

Kommentarer

Populära inlägg