HAIR SCHAMPOO




För att välja ett bra schampo så gäller det att veta vilken  hårtyp som du är och utgå ifrån det.Till exempel om du har torrt,fint,grovt,fett,färgat med mera.Bra om du läser innehållsförteckningen så du kan utesluta att schampot innehåller något som inte passar din hårtyp och för att ha koll på ph-värdet är det rätta för din hud och hår.


Du bör inte tvätta håret varje dag,du kan tvätta med schampo med 2-6 dagars mellanrum.Om du tvättar det för ofta så sköljs det naturliga fettet som finns i hårbotten bort och det blir då torrt håret.Även hårbotten blir hårdare och ömtåligare.Däremot går det bra att skölja håret varje dag och så kan du applicera balsam i topparna.Oavsett om du använder en hårprodukt varje dag så ska du undvika att använda schampo för ofta.


Varje gång du tvättar håret ska du alltid schamponera det två gånger eller fler.För att i första schamponeringen så tvättas det mesta smuts och fett bort,och i den andra tvätten rengörs håret fullständigt och hårstråna öppnar sig,så att de verksamma ämnena som finns i schampot kan tränga in i dem.Om du gör såhär så hålls ditt hår fint och rent längre än om du bara tvättar det en gång.
Massera in schampot i hela hårbotten med hjälp av fingertopparna.Tänk på att hjässan är det ställe där huden oftast är som fetast.


Torrschampo är ett spray som suger upp och absorberar fett och som ger håret volym i flera dagar efter att man tvättat håret.Det känns nytvättat och friskt och du behöver inte skölja ur håret utan att det används som en stylingprodukt.Alla torrschampon innehåller samma verksamma ämnen.


Kasta inte bort ett schampo som inte löddrar.Mängden lödder hänger ihop med hur verksamma substanserna i schampot är.Vissa schampon innehåller mindre lödder och andra mer,men det säger inget om hur effektivt ett schampo är.I det flesta fall så är de schampo som ger lite lödder effektivare.



Byt schampo regelbundet.Håret kan bli överkänsligt mot något ämne i schampot om man använder samma schampo alltför länge och då fungerar schampot inte längre som det ska.



Använd aldrig duschcreme eller tvål i håret.Dessa produkter innehåller natriumhydroxid och andra skadliga ämnen som rubbar ph-balansen eftersom de tvättar bort alla naturliga fetter i håret.



Tvätta inte håret när du ligger i badkaret,smutsigt vatten gör att håret inte blir rent och schampot sköljs inte ur håret.Det är alltid bäst att tvätta håret under rinnande vatten.



Rengör dina borstar och kammar med schampo en gång i månaden.Smuts och fett fastnar i dem och förs vidare till ditt hår när du kammar eller borstar dig.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG