PASTA GRATIN WITH SAFFRON



PASTAGRATÄNG MED SAFFRAN
(4 portioner)


400 g pasta t ex rigatoni,fusilli,makaroner
1/2 blomkålshuvud a 500 g
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl grädde t ex havre eller sojagrädde
1 dl vatten
1 paket saffran
1 aubergine a 300 g
olivolja 
salt 
svartpeppar


Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.Sätt ugnen på 225 grader,Dela blomkålen i mindre bitar.Hacka löken och vitlöksklyftan grovt.Lägg på en plåt.Ringla över olivolja.Rosta i ugnen i 20 minuter eller till allt fått färg och mjuknat.Ta ut.Häll blomkålen och löken i en bunke tillsammans med grädde,vatten och saffran.Mixa till en slät sås med stavmixer,eller i en matberedare.Krydda med salt och peppar.Blanda saffransåsen med pastan.Häll blandningen i en gratängform.Skiva auberginen tunt.Stek gyllenbrun i generöst med olivolja.Fördela aubergineskivorna över gratängen.Grädda gratängen i ugnen i 20 minuter.

Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG