BEANDILLAS


" Ett vegetarisk middagstips för ikväll eller i helgen "



BEANDILLAS
(4 portioner)

2 burkar vita bönor a 400 g
2 msk olja
1 msk chipotlepasta
2 vitlöksklyftor,rivna
2 burkar svarta bönor a 400 g
1 rödlök finhackad
1 grön paprika finhackad
1 röd paprika finhackad
2 dl majskorn
salt 
svartpeppar
8 mellanstora tortillabröd
rapsolja
2 avokado tärnade
1 lime i klyftor


Häll av spadet ifrån de vita bönorna och skölj dem.Låt de rinna av i en sil och häll dem i en matberedare.Blanda ner olivolja,chipotlepasta och vitlöksklyftor.Mixa till en slät pure.Eller mosa ihop allt med en gaffel.Häll puren i en bunke.Häll av spadet ifrån de svarta bönorna och skölj dem.Finhacka rödlöken och paprikan.Vänd ner svarta bönor,rödlöken,paprikan och majsen i bönröran.Krydda med salt och peppar.Fördela bönröran i ett jämnt lager på fyra tortillabröd och pressa lätt.Stek beandillasen gyllene bruna på båda sidorna i rapsolja.Vänd med stekspade.Skär beandillasen i trekanter.Servera med tärnad avokado och limeklyftor.


Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG