BROWNIE CAKE




BROWNIETÅRTA

150 g osaltat smör
250 g strösocker
70 g kakao
3 g salt
3 g vaniljsocker
2 ägg
70 g mandelmjöl


Kola

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl mörk sirap
1 1/2 msk kakao


Sätt ugnen på 160 grader.Smörj kanterna på en bakform,20x20 cm med smör och täck botten med bakplåtspapper.Smält smöret på låg värme i en kastrull.Tillsätt socker,kakao,salt,vaniljsocker och hasselnötsmjöl.Blanda försiktigt ner ett ägg i taget eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in.Häll sedan smeten i en form.Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter på 160 grader.

Kola;smält smöret i en tjockbottnad vid kastrull.Rör ned vispgrädde,strösocker,sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock i cirka 15-30 minuter.Rör om då och .Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig.Rör ned kakaon och rör om.Låt kolan stå och svalna och häll över kolan efter en stund då både kakan och kolan har svalnat en stund.Låt rinna över kanterna på tårtan vilket gör att den ser godare ut.Servera en löst vispad grädde till med några skvättar god likör med mandelsmak.


Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG