CHRISTMAS BAKING PART 7 CHOCOLATE & LICORICE FUDGE




LAKRITS & CHOKLAD FUDGE
(24 bitar)

2 dl vispgrädde
1 3/4 dl mörkt muscovadosocker
2 dl glykos
2 msk kakao av god kvalitet
100 g mörk choklad 70 %
100 g mjukt smör
1 msk lakritspulver



Koka grädde,muscovadosocker och glykosen till 116 grader i en tjockbottnad kastrull.Viktigt att använda en socker eller elektronisk stektermometer.När temperaturen närmar sig i 112 grader får man ta det försiktigt och kan sänka värmen lite eftersom det sedan går väldigt fort att komma upp till 116.När temperaturen har nått 116 grader,ta av ifrån värmen,tillsätt choklad,kakao och lakritspulver på en gång och vispa ut detta i grädden.Tillsätt smöret i klickar i flera omgångar.Klä en brödform med kant (ca 10x20 cm) med plastfolie i botten och häll i fudge blandningen.Täck med lite plastfilm och låt svalna och stelna i rumstemperatur.Skär upp fudgen i små munsbitar.



Smaklig måltid!



Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG