TEL AVIV

"  Nästa resmål och inspiration får bli;Tel Aviv,Israel  "




Tel Aviv passar för den partysugna (mellanösterns svar på Barcelona) såväl den kulturintresserade finsmakaren, Tel Aviv erbjuder ett avslappnat strandliv och en spännande historia.



Här bor drygt 400 000 människor som talar hebreiska,arabiska och engelska.Du tar dig runt här med lånade cyklar eller med en taxi som är rätt billigt här,eller varför inte ta och promenera,eftersom staden är väldigt liten så går det att gå överallt.


Tel Aviv är en stad som aldrig sover,här finns det vissa restauranger som har öppet dygnet runt.I öster finns den gamla arabiska hamnstaden Jaffa,Jaffa är en samlingspunkt för en mixad befolkning.Det finns många gallerior och en stor loppmarknad med konst och inredning bland annat.



I den gamla judiska delen Nevde Tzedek,är husen låga och målade i pastelliga färger,här bor stans unga och hippa människor.Här finns trendiga butiker,caféer och restauranger som avlöser varandra.



Promenera ned till Suzanne Dellals center, till det prisbelönta intilliggande caféet samt så finns dans och operahuset där.



paradgatan Rothschild boulevard finns de några av stans dygnet runt öppna caféer,restauranger och barer.Det är vanligt att sitta vid bardisken och äta sin måltid ibland de pratsamma bartendrarna.



Tel Aviv museum of art, är ett av världens bästa moderna museum som är värt ett besök.



  hotell B kan du boka bord i källaren på Bellboy bar, som andas 1920, här serveras de cocktail på ett spektakulärt sätt.Vill du fortsätta att festa, så prova att gå till Radio PGBM och upplev Tel Aviv-stil vilda utekväll.



The Norman Tel Aviv hotell är ett femstjärnigt boutique hotell.De har 50 unika rum och sviter.Och en prunkande gård med med en lund av pomelo träd,mysig biblioteksbar och två restauranger med asiatisk touch samt inspiration av Franska Rivieran, samt så finns det en terass med pool på taket på detta hotell.Det kostar 4 000kr/natt för ett dubbelrum med inklusive frukost.Här finns det även cyklar att låna.



Max Brenner café,är för den som älskar choklad,här får du ta dig tid och i lugn och ro välja ibland de olika sorter ifrån menyn.Alltifrån chokladfondue till choklad martini.



Med buss tar det en knapp timme ifrån Tel Avivs centrala busstation till Jerusalem.Upptäck platserna där Jesus har vistas och besök den heliga västra muren.



Med buss eller bil via Jerusalem kan du ta dig till Döda havet.



Det finns dagsturer till Betlehem,Jesus födelsestad,där det besöks till Mangertorget där Jesus blev lagd i krubban.Samt till mjölkgrottan där Marias bröstmjölk sägs ha färgat en sten vit.Turen tar ca fem timmar.

Bon voyage!



Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG