RHUBARB PIE


" Varma sommar nätter, så skulle denna vara himmelskt god att smaka på "




























RHUBARB PIE
(4 glas)

Rabarbersaft:
2 stjälkar röda röda rabarber
2 dl vatten
1 vaniljstång, delad på längden och ur skrapad 
2 msk strösocker

Kanelsocker:
4 msk strösocker
1 tsk malen kanel

Till drinken:
8 cl vodka
1 äggvita

Tillbehör:

4 tunna rabarber stjälkar ca 10 cm (eller skär rabarbern i 4 längder)
is


Skär rabarbern i cirka 3 centimeter långa bitar. Lägg bitarna i rostfri kastrull tillsammans med vattnet och vaniljstång och vanilj frön, koka upp och sjud ett par minuter. Rör inte,  då blir saften grumlig.

Sila av i en finmaskig sil eller silduk. Blanda med sockret och koka upp och rör om tills sockret smält.  Låt saften svalna.

Blanda socker och kanel på en assiett.  Dra lite äggvita runt kanten på glasen och doppa i kanel sockret.  Lägg is i glasen.



Häll rabarbersaften, vodkan och äggvitan i en drink shaker och lägg i lite is. Skaka rejält och häll upp drinken i glasen. Garnera med rabarber.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG