PIZZA WITH FIGS AND GOAT CHEESE


" Detta passar även dig som är gluten allergiker "















Pizza med fikon ger en god sötma ihop med honungen och det passar ju alldeles utmärkt med getost till.Här får du som är gluten allergiker även ett recept på en pizza deg gjord på blomkål.Men det passar ju även dig som vill bara  dra ned på kolhydraterna.



PIZZA MED FIKON OCH GETOST

Blomkåls pizza deg:

Riv ett blomkålshuvud till ett fint mjöl,värm i mikron ca 8 minuter.Och lägg i en handduk och krama ur all vätska.Lägg i en bunke,kläck ner 2 ägg,1 msk bovetemjöl för att binda samman och avsluta med att salta och peppra.Tryck ut på en plåt,grädda i 200 grader i 8-10 minuter.Ta ut och lägg på ingredienserna.

Väljer du det andra alternativet så ska du bara göra en vanlig sats med pizzadeg.


Sätt ugnen på 250 grader.Blanda honung och timjan till timjanhonung.

Skala och skiva rödlöken.Blanda den med vinäger och balsamvinäger i en kastrull.Koka upp och sjud ca 1 minut,tills vinägern kokat in.Låt svalna.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.Dela degen i sex bitar.Kavla ut till rundlar,knappt 20 cm i diameter.Lägg dem två och två på plåtar klädda med bakplåtspapper.

Riv mozzarellan i strimlor och riv parmesanosten.Blanda mozzarella och parmesan.Fördela blandningen på bottnarna.Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

Skiva fikon och getost och lägg omlott på pizzorna.Strö över valnötter och timjan.Grädda i övre delen av ugnen 10-15 minuter.Ringla över lite timjanhonung.


Smaklig måltid!





                                                                           Via:här

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG