PAVLOVA



Pavlova är en dessert uppkallad efter den berömda ryska ballerinan Anna Pavlova.En krispig maräng kaka med mjuk insida toppad med bär.En perfekt fräsch dessert efter all påsk helgens mat, blir denna lång fredagens tips till er.




Marängbotten:

8 st äggvitor
5,5 dl florsocker
2 msk vitvinsvinäger
4 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker


Topping:

7 dl vispgrädde
200 g mandelspån,torrostade
färska bär,valfritt



Marängbotten:

Värm ugnen till 175 grader
Rita upp en ring som är ca 20 diameter på ett bakplåtspapper.
Vispa ihop äggen på medelhög hastighet i ca 3 minuter.
Äggvitan ska vid det här laget bilda ett vitt skum.
Sänk hastigheten och häll ner florsockret,lite i taget.
Sätt sedan på hög hastighet en stund för att blanda in sockret ordentligt.

Sänk sedan hastigheten igen och häll ner resterande ingredienser.
Vänd ned marängen på bakplåtspapper och se till att forma en cirkel som går upp lite på sidorna.

Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 150 grader.
Grädda i ca 90 minuter.Stäng sedan av ugnen och ställ ugnsluckan lite på glänt tills marängen har svalnat.



Fyllning:

Vispa grädden med elvispen.
Fyll sedan marängen med grädden
 och garnera sedan med färska bär samt den rostade mandeln.




Obs!som ni märker finns det olika varianter på Pavlova.I den klassiska  receptet så finns det lemon curd på marängbottnarna.Prova och göra en i påskens färg,i gult,och på ditt personliga sätt.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG