CAMILLA ÅKRANS




rekordtid blev hon en av Sveriges mest framgångsrika fotografer med tunga prestigejobb för internationella modehus och magasin.I hennes bilder finns det modernitet och djärv sexighet,en unik kombination.
Hon har arbetat för åtskilliga internationella magasin b la italienska Elle,Wallpaper och tyska Tush.



2005 skrev hon kontrakt med Management Artists,med kontor i New York,Paris och Milano,och det var så det stora genombrottet kom.Management Artists representerar några av världens främsta modefotografer som Tom Munro,Vincent Peters,Willy Wanderperre e tc

Camillas portfolio hamnade en dag hos franska modemagasinet Numeros chefredaktör Babeth Djian.Porträtten tagna på svenska modellen Mini Anden väckte intresse hos Babeth,som sökte efter fotografer med ett starkt visuellt uttryck och modekänsla.Att publicera bilder i Numero är som att öppna ett stort skyltfönster för hela modevärlden.Camilla fick chansen och tog den.


Kort efter att hennes första reportage i Numero hade tryckts kom de internationella uppdragen som ett brev på posten.Världskampanjer för Missoni,Hermes,Paul&Joe.
Med en välrenommerad agent så kom det stora jobben.

rekordtid etablerade sig Camilla Åkrans i den mans dominerade världstoppen av modefotografer.Hon har de rent fotografiska färdigheterna i teknik och komposition i kombination med ett stort hängivet intresse för mode.
Camilla avbildar en trend och förmåga att fånga en hel känsla i sina bilder,och det märks att hon är engagerad i modet.



Hon är en fulländad estet och kan plocka fram det allra bästa ur modellerna.Hon går sin egen väg och intuition och följer inga fotografiska modetrender.Hon tar sensuella och sexiga bilder med liv i.Hon vet vad hon vill och är entusiastiskt delaktig i hela processen,och har en enorm kunnighet och vet tydligt vad hon vill.

Camilla fotograferar ofta i miljöer än studio.Hon söker alltid efter rena,grafiska linjer i en miljö.Hon vill ha obegränsade vinklar för kameran och inga störande element som avslöjar tid och plats och därmed daterar bilden.Oftast är det minimalistisk styling i hennes bilder,"less is more" för att hon gillar inte att gömma modeller i massa kläder men det kan också bero på med vilken stylist man jobbar med.


Camilla tycker inte att skjortor gör sig bra på bilder,kragar med knappar är fult enligt henne.Inte är det snyggt med plagg med något tryck på,det får inte vara något som säger något i hennes bilder samt inga omotiverade handväskor.


Camilla är intresserad av att skildra verkligheten.Hon vill skapa sina egna händelser,inspirerade av t ex sagor,skönlitteratur.Camilla utgår alltid ifrån en händelse där modellerna får spela olika karaktärer.Hon har aldrig några färdiga skisser från början utan bilderna växer fram längs vägen och ibland kan det sluta väldigt annorlunda än vad hon hade tänkt sig från början.


Idag fotograferar hon alla bilder digitalt och hyr in hela team med teknisk utrustning.Ibland finns det retuscher på plats på plåtningen för att börja efterbearbetningen direkt.


den nivå Camilla befinner sig på har hon access till de största modellerna i världen.En typisk Camilla Åkrans kvinna är väldigt vacker och samtidigt stark och självständig.


När Camilla arbetar går hon in i en väldigt professionell yrkesroll och det som jobbar med henne vet att hon är mycket hård och bestämd när hon tar sina bilder.Hennes bilder är väldigt sexiga men alltid på tjejens villkor.

"När jag fotograferar en modell föreställer jag mig den kvinna jag själv vill vara -snygg,cool och sexig - medan en manlig fotograf kanske fantiserar om att förföra objektet"


Sexighet för Camilla är i första hand hud och kvinnliga former.Bröst behöver inte synas för att en bild ska få en sexuell laddning.Det kan räcka med en blick,en närbild på ett par läppar eller en nedrullad strumpa.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG