ATT VETA OM TRÄNING FÖR DIG 30+





Rent fysiskt så är du i 30 års åldern på topp rent fysiskt.Det är nu alla delar faller på plats;koordination,styrka och uthållighet.




Samtidigt börjar din ämnesomsättning att minska och det blir tuffare att förbränna fett.Om man jämför ämnesomsättningen med en 20 åring är det ganska stor skillnad och det innebär att det är lättare att lägga på sig.



Du bör öka din förbränning nu.Och för att öka den är kombinerad styrke- och pulsträning perfekt.När du blir äldre ändras också behovet av träning och kost.Vissa kan köra på som vanligt medans andra behöver ändra nånting i sin träning för att behålla sin form.



Kvinnor ska inte vara rädda för att träna styrketräning för ökad muskelmassa behövs för fettförbränningen.Vi blir inte biffiga av styrketräning.Ju mer muskler vi har desto mer fett förbränner vi.

Det ska kombineras med konditionsträning för att syreupptagningsförmågan ska öka som är bra för den allmänna hälsan.Det är dags att börja lyfta tyngder nu på gym eller hemma med din egen kroppsvikt som tyngder.



Du bör frossa i omega 3.Om du försöker att bli gravid så stoppa i dig folsyra med.Undvik transfetter!och ta D vitaminer för brist kan leda till ägglossningsproblem.Omega 3 hittar du bland annat i fet fisk,nötter och frön och gröna bladväxter eller köp på burk via hälsokosten.
Det är viktigt att hålla igång kroppen om du vill bli gravid,och regelbunden träning gynnar chanserna väl.Om du är gravid kan du fortsätta träna som vanligt och framförallt ryggträning är ju extra bra för att stärka din rygg under graviditeten.Så all träning som känns bra är bra och inte det som känns ont.



Pulsbaserad styrketräning är bra och högintensiva korta pass.Löpintervaller stärker och är en bra träningsform.Dans är en bra allsidig träning,där du får koordination och rörlighet till balans och kondition.



Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG