JENNA LYONS















Jenna Lyons är VD och creative director för modeföretaget J Crews.Hon är en stor stilikon och hennes signum är nördbågarna och något starkt klar färg på sina läppar.Hon lyckas alltid få till det i en häftig excentrisk outfit och se super chic ut.


Självklart tycker hon om att bära jeans,gärna ifrån topp till tå,kanske inte så konstigt då hon är chefen för J Crew.Hon lyckas göra cool kombinationer som verkligen funkar ihop.Låt dig inspireras!


J.Crew är ett amerikansk företag med flera märken,special återförsäljare.Det finns både dam-herr och barnkläder och tillbehör,badkläder,väskor,hår accessoarer,smycken och skor,och även till bröllop och loungewear.Det drivs 333 butiker i hela USA.Bolaget driver sin verksamhet genom detaljhandel,fabrik,avslut,crewcuts och Madewell butiker,kataloger och via sin webbplats.



1989 blev Popular Merchandise känd som J.Crew som är uppkallat efter den populära 1970 talets tecknade Jabberjaw.


Den första katalogen Club Plan skickades ut till kunder januari 1983 och fortsatte med samma namn till 1989.I katalogen fanns bilder på samma plagg på flera bilder med närbilder av tyget,så att kunderna kan få en känsla för hur plagget såg ut på kroppen,och var säkra på företagets påstående om kvalité.


Varje år ger bolaget 24 upplagor av J.Crew kataloger,distribuerar mer än 80 miljoner exemplar.2006 introducerade J.Crew Madewell.Det finns 248 butiker,däribland 217 J.Crew butiker,27 Madewell butiker och 9 crewcuts affärer.Samt 76 platser i Japan.




J.Crew Group ägs av värdespappersföretaget Texas Pacific Group Inc.med ca 62 % av aktierna samt en grupp av J.Crew chefer har 10 %,Emily Cinader Wood,ordförande i J.Crew och grundare av J.Crew märket tillsammans med sin far,Arthur Cinader,har resten av procenten.Ifrån början ägdes J.Crew av Cinader familjen,under större delen av sin existens till oktober 1997.





Intervju med Jenna.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG