ATT KATE MOSS NU ÄR MODEREDAKTÖR OCH STYLIST



Kate som elva år.Tre år senare så skulle hon bli upptäckt och bli en av vår tids största supermodeller.

Engelska Katherine(Kate) Moss är supermodellen och stilikonen som föddes för 40 år sedan i Croydon,England.Hon upptäcktes på JFK flygplats av modellagenturen Storms grundare,Sarah Doukas, när hon var 14 år gammal.Från att varit helt okänd steg hennes karriär spikrakt upp på hennes karriärstege.





Men på vägen har det korsats av alkohol,droger och hjärtesorger hon har gått igenom.Idag ser det annorlunda ut,hon är starkare och fortfarande väldigt vacker,och är fortfarande supermodell trots att hon nyligen den 16 januari fyllde 40 år.


Det tog sedan inte lång tid innan magasinet Vogue blev intresserade.1993 var det första gången hon var med i magasinet och två månader senare prydde hon sitt första vogue omslag som var fotograferat av Corinne Day.Och det omslaget har varit Kates favorit av alla Vogue omslagen.


När Kate Moss började modella kom uttrycket Heroin Chic,som var synonymet för henne och hennes pojkaktiga kropp som ansågs av många var för smal och tunn men ändå blev den looken populär och etablerades snabbt och blev ett kännetecken för 00talets mode.Kate är endast 1.70 cm,vilket är väldigt kort inom modellvärlden.

Hon födde sin dotter,Lila Grace,2002 och pappan var Jefferson Hack,som är redaktör för Dazed & Confused.De var tillsammans till 2004.

katemoss-baby
2005 fick Kate ett pris The Fashion Icon Award av The Council of Fashion Designers.
Samma år blev Kate tillsammans med Pete Dorothy och det blev då mer skandalomsusat runt henne.Bilder kablades ut på henne där hon tog droger,och flera företag ville inte ha med henne att göra och bröt då kontrakten,bland annat H&M.
katemoss-pete
Senare gjorde hon ett samarbete med butiken Topshop 2007.Hon gjorde sin första kollektion,och det samarbetet höll i sig  till 2011.2007 släppte hon även sin första parfym kate och nummer två kom redan året efter,velvet hour.



Kate hade modellat länge för märket Longchamp,och de startade ett nytt samarbete där Kate skulle designa väskor.Kate har även skrivit en bok;The kate Moss book.

2011 i juli gifte sig Kate med sin Jamie Hince i en John Galliano bröllopsklänning.Jamie,45 år,är en engelsk gitarrist i rockbandet The kills,sångare och musikproducent.


Dottern Lila Grace och halvsystern Lottie Moss var en av de sexton tärnorna under bröllopet.Bilderna blev eftertraktade och spreds ut över hela världen.



  • Bland alla modejobb, så är det nya nu, att till våren så ska kate Moss bli åter aktuell i den brittiska Vogue,som frilansande moderedaktör,fast då mest bakom kameran och med hennes ögon sedd.

    Hon har haft sin karriär i 26 år och har prytt över 300 omslag och fortfarande är hon en het eftertraktad modell,så fler omslag blir det.Och som ett bevis på det, är ju att hon prydde omslaget på Playboy som sammanfallde med hennes 40:e födelsedag.Och det kommer nog inte sluta  med iögonfallande bilder heller framöver.

    Men nu är det alltså dags för nåt nytt ifrån Kate,fortfarande inspirera med sin stil,i vackra modefotografier och kanske även på catwalken igen,men inte bara det utan nu även som debutant som stylist och moderedaktör,kan det bli annat än en hit?!För hon kommer ju själv att sätta ihop team med modeller och fotografer som hon vill arbeta med,så med det stora kontaktnätet hon känner,så kan det inte bli annat än riktigt bra.
    Kate Moss på;Vogue UK

    Kommentarer

    POPULÄRA INLÄGG