SYDNEY




Sydney grundades 1788 som en brittisk straffkoloni.Dömda brottslingar skeppades hit istället för att hamna i fängelset.Idag bor en femtedel av hela Australiens befolkning,23 miljoner, i Sydney.

Sydney är som tvära kast mellan miljöer och stadspuls.Den bästa tiden att åka hit är i oktober-mars.Årstiderna är motsatt Sveriges,vilket innebär att januari är årets varmaste månad.Värmeböljan sköljer in över stan men kan även skifta några timmar senare och temperaturen sjunker till hälften.





Det tar emellan 23-28 timmar att flyga hit beroende på resvägen.De billigaste flygbiljetterna kan ha en restid uppemot 40 timmar på grund av långa väntetider.
Prisnivån är detsamma som Sverige.Och du måste ha ett turistvisum till Australien.Ansökan görs digitalt och kostar 490 kronor,och är giltigt i 12 månader men du får bara stanna i 3 månader.


Vid Kings Cross pulserar nattlivet ifrån klubbar och barer och neonskyltarna blinkar och lyser upp natten.Här finns de billigaste boenden och gott om turisteroch partyklädda sydneybor.



Fratelli Fresh kan du handla färska grönsaker och italienska matvaror till kvällens middag ibland välklädda kvartersinvånare.


trendiga gatstumpen Challis Avenue ligger både populära restaurangen The Sardine Room och kafet La Buvette, och där kan du bland annat ta en flat white,som är den australienska versionen av italienska  kaffe latte.


Bondi Beach är en av världens mest kända stränder.På eftermiddagarna är de som mest hektiskt,och soldyrkare badar i de blå vattnet och surfskolorna lär ut till nybörjare.


Och härifrån startar ett av Sydneys vackraste promenadstråk och även för dig som vill ta på sig löparskorna och ta en sväng-The Bondi to Coogee Coastal walk.Den är 6 kilometer lång och följer kustlinjen och snirklar sig förbi flera mindre stränder.Och det finns gott om utegym längs vägen,för australienarna är kända för att vara sporttokiga.



I Surry Hills är det ett kulturellt kvarter, där hippa modebutiker säljer det allra senaste modet, och gallerier blandas med barer och kritikerrosade restauranger.Det trendigaste området i Sydney just nu med massor av barer och kulturhappenings.


Området Potts Point ligger ca 10 minuters promenad från city,och är som en lugn oas där bostadshus blandas med trevliga restauranger och kafeer.


Bohem chica området Glebe som ligger nära universitetet med avslappnad atmosfär och gott om vegetariska matställen,second hand och trädgårds kafeer.



I operahuset är det inte bara opera som huserar utan även trollerishower samt rockmusik.Gå en guidad tur,lyssna på en konsert eller sitt på någon av de intilliggande restaurangerna och titta på de finklädda besökarna.


The Menzies Hotel;ett mycket fräsch hotell bara ett par kvarter ifrån Operahuset och Sydney Harbour Bridge.Det är stora rum och gratis gym och pool.Pris från ca 1400 kronor per natt för ett dubbelrum.


Rydges world Scuare;ett stort och fräscht hotell mitt i centrala Sydney.Här finns gym,bar och restaurang.Pris ifrån ca 1200 kronor per natt för ett dubbelrum.


Ravesi´s;trevlig restaurang med utsikt över välkända Bondi Beach.Blandar europeisk och australisk mat,här kan du finna fantastisk grillad barramundi och ett stort utbud av viner.



Westfield;Sydneys stora shoppin galleria med över 300 butiker och restauranger.Har australiska toppdesigners såväl som stora internationella märken.


Palmer & Co;populär bar med 1920 tals tema finns på en bakgata i centrala Sydney.Entren är anonym med en trappa ner till en källarvåning.


Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG