CAROLINE DE MAIGRET



Franska Caroline de Maigret  föddes den 18 februari -75 i Neuilly-sur-Seine.Hon är utbildad ekonom samt studerade modern litteratur i Sorbonne.1993 upptäcktes hon av en modellagentur NEXT Model Management.

Parallellt med modellandet, skrev hon musik med sin man Yarol Poupaud under 2006.Och föder även sitt första barn.Caroline fick snabbt mycket jobb som modell, och arbetade för bland annat;Chanel,Christian Dior,Louis vuitton,Marc Jacobs,Hermes e tc

Hon gjorde även fotograferingar för franska och internationella tidskrifter såsom;Vogue italia,Vogue engelska,Number e tc
Samt ansiktet till flera reklam kosmetiska företag;Garnier,Oil of Olay,Pantene.

Hon är  ett barnbarn till en prins och dotter till greve Bertrand de Maigret.Hennes klädstil är en avslappnad parisisk stil, och hon har en ganska jordnära inställning till stilar.Och vid första anblick så ser hon inte ut som en klassisk modell som är adlig,utan har sin klädsamma cool stil.Hon köper oftast billigare tshirt ifrån Second hand .

Hennes karriär som modell har varit långt ifrån kortlivade.Eftersom hon har arbetat med de stora och kända,ifrån 1994 till idag.Hon kombinerar musiken med modellandet och att vara mamma till sina söner.

"Ju äldre jag blir desto mer vill jag lära mig.Mitt mål i livet är att bli en expert.För mig är det den vackraste i världen.En sådan hunger efter kunskap även efter alla sina prestationer,är en underbar sak i sig."




2011 startades en trend med äldre modeller, som tog tillbaka catwalken,och det var Karl Lagerfeld som började med den, i och med att han tillfrågade Caroline att göra comeback,efter att han träffat henne och tyckte att hon fortfarande var så snygg.

Caroline är populär på Instagram och har 40 000 besökare där hon delar med sig av skönhet,konst och annat,men aldrig det mest privata.




Ända sedan comebacken för 2,5 år sedan, har hon haft hektiska dagar för Chanel.Hon finns  på modellagenturen Next, och alla stora kända fotografer vill ha henne.Hon syns även i kampanjer för Prada,Chanel och i höstas för Svenska varuhuset Åhlens.
En av hennes favoriter till fotografer är Peter Lindbergh.För att han fotar henne som hon är.Som en kvinna med
bagage,parisiska,mamma,musikproducent och modell.Det finns en historia han fångar,när han låter modellen vara fri tycker hon.



Vid 28 års ålder slutade Caroline som modell.Hon saknade passionen och drivkraften, och tog ett avbrott och kom tillbaks vid 36 års ålder igen.Hon tvekade aldrig när Karl Lagerfeld frågade,hon tyckte att det var roligt och att hon blev glatt överraskad,det skulle vara en Resort kollektion som skulle visas upp på Franska Rivieran,knappt någon makeup och barfota,och det passade henne bra för att det var väldigt mycket hon.

"Idag är jag väldigt stolt över att representera kvinnan,en kvinna med bagage och kurvor"



2000 talet flyttade hon hem till Paris igen, och i Paris så träffade hon sin kärlek,Yarol Poupaud,och de startade skivbolaget Bonus Track Records 2006,för att lyfta fram unga musiker,främst inom rock och hip hop.

"Musik ska handla om en kreatör som når sin publik.Dagens musikindustri tar fram produkter skapade för en marknad.Det kräver utrymmet för mindre pengadrivna artister."

Caroline och Yarol sålde Bonus Track Records, för ett par år sedan när musikindustrin dippade.Idag blir de uppringda som konsulter, och arbetar bland annat med soundtrack till filmprojekt.







Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG