ALICE LANE



Alice Lane,den kända makeup Artisten som började som assistent och utan någon makeup utbildning i bagaget,och började arbeta sig uppåt mot att bygga sin egna solokarriär och nu arbetar hon för Italienska och USA Vogue och många andra.




Hon föddes i Shropshire i England som gränsar till Wales.Ibland lantligt grevskap samt industriell revolution och ibland får och kor och inte mycket annat.Ifrån allra första början gjorde hon musik vid 12 års ålder och framåt.Hon åkte till London och sedan vidare till New York, och när hon kom i kontakt med att hålla på med sminkbörjade ungefär vid 2005.


Alice inspireras av Vivienne Westwood.Hon brukade titta på modebilderna och spana på sminket och att hon inspirerades till att vilja hålla på med det,att det är som att måla en tavla att måla ett ansikte,att det var något hon skulle klara av eftersom hon hade gått en konstutbildning.Och lyckan var som gjord, när hon fick bli assistent till någon som hade samma syn på saken.Det var hennes lycka.Hon älskar att arbeta för Vogue och känner sig privilegierad.Hon får lära sig något nytt varje gång med de hon arbetar med.

Som makeup artist måste du hela tiden vara uppdaterad,lära dig om de olika designers och vad de gör.Se på filmer.musikvideos och inspireras av vad som händer runt omkring dig och sedan ta med den i ditt arbete.
Saker och ting förändras alltid,det händer alltid saker.Även av vädret och de små sakerna i livet kan bidra till en inspiration.

I sin egen makeup och hudvårdsrutiner använder hon bra penslar,bra hudvård och bra basprodukter t ex Laura Mercier.En bra grund och hud är det viktigaste.Om man har den grunden så kommer din makeup se väldigt bra ut och lysa upp.Dyrare hudvårdsprodukter är oftast bäst kvalité på.


Om du ska lyckas som makeUp Artist, så är det i New York du ska vara,i alla fall om syftet är att tjäna pengar.

Skönhet för Alice är glädjen i en person,hon arbetar med de vackraste kvinnorna i världen,och är någon olycklig på insidan så syns det på utsidan, och det är inte vackert.

Magiska människor är de folk som är intresserade av att livet är vackert.Attraktivt med humor,de som får en att skratta,de är människor med humor och intelligens,och den sortens gnista.

Alice använder Eve Lome rengöringsmedel med en tvättlapp och varmt vatten som ångas och öppnar upp porerna som sin egen rengöringsprocedur.Hon är noga med sin hud eftersom som rödhårig kan den vara väldigt bräcklig och känslig och måste omvårdas.






Hennes tips är att använda en riktigt bra rengöring,en ansiktskräm med mycket fukt,solskyddsfaktor är viktigt samt concealer och ev läppstift om man vill,det använder Alice för att hon just älskar läppstift samt att hon använder mascara sen hon fyllt 30 år och behöver det enligt henne,men det är också allt i sminkväg hon använder.
Hon tycker om att vara minimal och använder inte smink för att dölja utan mer som ett tillbehör samt så bleker hon sina bryn.Om hon skulle ta på sig något roligt klädesplagg så skulle hon välja ett ljust läppstift.

I sitt yrke så tycker hon, att hon bara har mera att lära sig och så mycket mera att upptäcka.Hon vill bara bli bättre och bättre som makeup Artist det är hennes stora dröm.

Hennes råd för dig som funderar på att bli makeup Artist, är att alltid vara glad och positiv.Och inte jämföra sig med andra utan att fokusera på dig själv, att bli bättre och bättre,för du slösar din tid om du jämför dig med andra,när du kan lägga den tiden på att bli ett så mycket bättre jag i din makeup.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG