ZAC POSEN




32åriga amerikanska modedesigner Zac Posen är född i soho, Manhattan i New Yorks kulturgrädda, och är hetare än någonsin, han kommer att vara en av juryn i senaste säsongen av tv programmet Project Runway.





Hans modeintresse startades tidigt, och som barn snodde han kippas ifrån synagogan för att göra kjolar till sina dockor.I tonåren sydde han kläder till sina tjejkompisar, och brukade experimentera med egna utsprejsade outfits.

Under sin skoltid fick han en praktikplats på modeavdelningen på Metropolitan museet,där han fick chansen att ingående studera kläder av berömda designers.Efter det flyttade han till London för att läsa på den högt renommerade designskolan Central Saint Martins.Där blev en av hans kreationer,en lång läderklänning utvald att ställas utVictoria and Albert Museum.





Posen hade många kontakter och tack vare dem lyckades han att tidigt få sina kläder att synas på kändisar.T ex en klänning som hade designats åt Naomi Campbell, bars av skådespelerskan Paz de la Huerta, och fick en hel artikel i New York Times tillägnad sig.

21 år gammal startade han sitt egna märke.Han höll sin första visning under modeveckan 2002 i en gammal synagoga och uppmärksammades bland annat av dåvarande president dottern Barbara Bush.Tre år senare vann Zac Posen det amerikanska moderådets pris för bästa nykomling, och rapstjärnan Sean"diddy"Combs gick in som investerare i företaget.




Zac blev känd för sina 40tals inspirerade klänningar som var figurkramande fodral,klänningar som var glamourösa i hollywood stil.Hans signatur är skräddad med markerade midjor och skärningar som framhäver kurvorna,och han avslutar gärna sina glammigaste blåsor med en sjöjungfrustjärt och släp.

Under en viss period i Zacs tid så gick inte karriären spikrakt uppåt, efter några försök med att sälja ett billigare underlinje och det gjorde att han fick ta och fundera över vad som var hans styrka som designer,och han lade då fokus på det som kom att göra hans plagg kända,nämligen att de syntes på röda mattan.

Zac har bland annat klätt Sarah Jessica Parker,Uma Thurman,och toppmodellen Coco Rocha på olika galor.
Och nu är han åter hetare som designer på grund av det nya jobbet som domare i tv programmet Project Runway, som han tog över efter Michael kors.Just nu visas Zacs andra säsong som domare i USA.



Posen är känd för att använda modeller i olika storlekar på sin catwalk.Världens mest kända plus size modell Crystal Renn har gått för honom flera gånger.










Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG