STJÄRNSTYLISTEN ELISA NALIN



Italienska stjärnstylisten Elisa Nalin är en stor street style favorit och har ofta blivit fotograferad med sitt blonda hår och färg blockerade oufits.En stil hon alltid har haft sedan 4 års ålder.


Hon föddes och är uppvuxen i Verona,Italien som dotter till en mamma som var arkitekt och en pappa som var domare.

"Jag har alltid sedan 4 års ålder varit besatt av färger,kläder och saker"

Efter att avslutat utbildningen på Istituto Europeo di Design i Milano,började hon sin karriär på Costume National tills att Samsonite erbjöd henne att vara creative director och se över deras sko linje.Hon ska ha sagt att detta ledde till hennes besatthet av skor.




Efter tre års design av skor ville hon ha en förändring,så hon flyttade till Paris och började med styling.Hon ville göra något åt sin karriär som stylist.Hon färgade även sitt hår till blondin ifrån brunett för att de skulle passa hennes "roliga" outfits lite bättre. 





Med redaktionella uppslag i italienska Glamour,franska Glamour,och ryska Harpers Bazaar tillsammans med  tjänsteuppdrag som konsult för Benetton,Sessun,La Perla samtidigt som hon designade även för det franska märket Ventilo medans hon också var en mamma som hade fullt upp med en  tre år gammal son.Han är också anledningen till att hon inte kommer att synas på en New York show eller internationellt.


Hon tycker om att handla kläder med betoning på färg och mönster ifrån Dries Van Noten,Marni och Lanvin och undviker allt som är svart eller alltför minimalistiskt.


Hon har en personlig stil utöver det vanliga och street style fotograferna flockas runt henne under de stora modeveckorna.Hennes stil är en samling av  vintage ihop med hennes märken hon föredrar och även Christian Louboutin.


                                                             

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG