MOTION FÖR DIG SOM ÄR 40+



Dags att börja ett nytt träningsliv och kanske ev byta ut gamla vanor?I denna tidsperiod har du lärt känna din kropp på riktigt.Samtidigt minskar smidigheten och det tar längre tid att värma upp inför träningen.





Dra ner på de snabba kolhydraterna och fokusera på balansen mellan bra proteiner,fetter och vitaminer från grönsaker och magert kött.

Heidi Klum  modell   40 år


Ju äldre du blir desto längre uppvärmning behöver du, annars ökar risken för träningsskador.Du ska med tänka på att lägga fokus på stretching efter träningen och vila,då det tar längre tid för kroppen att återhämta sig efter träning.

Jennifer Lopez  artist/skådespelerska  44 år


Om du ev har hamnat i klimakteriet så är det bra att hålla igång.Forskningar visar på att de som tränar regelbundet upplever mindre svettningar och värmevallningar.Om du tar hand om dig extra mycket i denna tidsperiod,blir det så mycket bättre senare i livet.Var bara noga med din kost, att den är allsidig och väldigt bra samt den fysiska aktiviteten.

Cindy Crawford  modell   47 år


Sömnen är viktig och de flesta i 40+ åldern har ett väldigt pressat schema och kanske slarvar med sin sömn,och det märks direkt för att du orkar inte lika mycket och ser rätt sliten ut.Försök att sova minst sju timmar om natten.För det är så, att då du har som mest att göra, det är då det är väldigt viktig att fokusera på träningen.Skapa några luckor i din kalender ett par gånger i veckan.Pass som ger dig ro i själen och styrketräning som ger dig styrka och orken att fortsätta.


Halle Berry  skådespelerska  47 år


Muskeltillväxten i denna ålder börjar att avta,och därför är det viktigt att köra styrketräning för att skelettet ska stärkas och minska risken för benskörhet.Du måste mixa din träning.Joggning och dans är bra, för det är en träning som är stötig, och har positiv effekt på skelettet.Träna stötigt!

Att jogga i kuperad terräng är bra, för det ger motstånd och är en stötig träning,vilket är bra för kroppen.Träna även din rygg och mage som är viktigt i denna tidsperiod, för att fortsätta behålla en bra hållning.t ex Yoga, Pilates är perfekt.

Ämnesomsättningen din sjunker även i takt med muskeltillväxten, så för att bibehålla eller t om öka din muskelmassa, och för att hålla ämnesomsättningen på en bra nivå, så är det styrketräning som gäller.


Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG