ESPRESSOKAKOR; ( ca 25 st)
130 gram Pinjenötter 150 gram kallt smör i kuber 1 äggula 11/2 dl florsocker 4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kallt,starkt kaffe,gärna espresso.
Sätt ugnen på 175 grader.Rosta nötterna i en torr panna tills de har fått fin färg,låt dem svalna.Lägg 1/3 av nötterna åt sidan så länge.Mixa den större mängden nötter till fina smulor.Tillsätt resten av ingredienserna utom de hela nötterna,och mixa tills det bildar en tjock smet.
Forma till lite "slarviga"bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.Tryck ner resten av nötterna lite lätt på kakorna.
Baka i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills de fått lite färg.Låt svalna och pudra med florsocker.
|
Kommentarer
Skicka en kommentar